Golden ERP

PLANLAMA & REZERVASYON
TEKLİFLERİN GİRİLMESİ
http://wiki.goldenerp.com//default.aspx?ID=28


Satış pazarlama menüsünden yapılan bu işlemler önceden planlama yapmanızı sağlar.

Satış pazarlama menüsünün altında satış tekliflerine tıklanır. Listeye sağ tıklanarak yeni teklif oluşturulur.

Tekifte teklifin kime verileceği, rezervasyonun başlangıç ve bitiş tarihi gibi bilgiler doldurulur. Teklifte satırlarda ana ürün kodları ile teklif oluşturulur. Burada örneğin müşteriye 15 adet Megaligth verilmiş ise ana ürün kodu seçilerek miktar 15 seçilir. Oluşturlan teklif kaydet tuşuna basılarak kaydedilir.

Oluşan teklifin üzerine sağ tıklanarak planlama seçeneği seçilir. Gelen liste penceresinde eğer daha önce bu teklif için bir planlama yapılmış ise ekrana gelecektir. Yapılmış rezervasyona sağ tıklayarak düzenleyebilirsiniz. Yeni bir rezervasyon eklemek için sağ tıklayıp ekle seçeneğiniz seçiniz.

Açılan formda müşteri bilgisi, rezervasyonun başlangıç ve bitiş tarihleri otomatik olarak ekrana gelecektir. Burada alt kısımda ürün grupları ve bu gruptaki ürünler düğmeler halinde gelecektir. Grup üzerinde siparişteki miktar ve verilen miktar bilgisini görebilirsiniz. İlk satırdaki ürüne bakacak olursanız bu ürünün paketteki miktar kısmı 2 olarak seçildiği için aynı satırda iki ürün numarası olarak seçilebilinmektedir. alt kısımlardaki ürünlerin ise her birinden bir adet olduğu için her satırda 1 tane gelmektedir. Buradaki turuncu renkli ürünler siparişe kapalı olan ürünlerdir. Yeşil olanlar bu teklifte verdiğiniz, Beyaz olanlar ise verebileceğiniz ürünlerdir. Eğer bu rezervasyon tekliften siparişe çevrilmiş ve daha önce bu ürünler verilmiş ise, rezervasyonun içerisinde bunlar kırmızı olarak gelecektir. Rezervasyon kaydedildiğinde bu satırlar otomatik olarak çıkarılır.

Onaylanmış bir teklifi yine sağ tıklayarak siparişe çevirebilirsiniz. Teklif siparişe çevrildiğinde rezervasyon kesinleşmiş olur ve verilen ürünler belirtilen tarihlerde bir başkasına verilemez. Teklifi siparişe çevirmeden önce mutlaka rezervasyonu kontrol ediniz. Eğer aynı anda iki teklifte aynı ürünler var ise ilk teklif siparişe çevrilip ikinci teklifin rezervasyonu açıldığında verilemeyecek ürünler kırmızı olarak işaretlenir. Rezervasyonu kaydettiğinizde bu ürünler listeden otomatik olarak çıkarılır. Tıklayarak listeden sizin çıkarmanıza gerek yoktur.

wwww.turbim.com